на живо

Феновете на пловдивските "Ботев" и "Локо" поискаха конгрес и промяна в БФС

Двата клуба поканиха кандидата за президент на централата Димитър Бербатов на разговор

Феновете на двата пловдивски футболни гранда "Ботев" и "Локомотив" Пловдив се обединиха в искането си за промяна в Българския футболен съюз и този спорт у нас. 

Клубовете на привържениците излязоха с декларации в социалните мрежи, в които строго осъждат завръщането на Борислав Михайлов на президентския пост и оттеглянето на оставката му, подадена през октомври 2019 г. 

Снимка: Lap.bg

Преди седмица той заяви, че ще продължи да управлява централата до провеждането на редовен конгрес за избор на нов президент. По този начин отпадна извънредният конгрес, за който готовност да се кандидатира изяви бившият национал Димитър Бербатов. Агенцията по вписванията отказа да върне документално Михайлов начело за момента, тъй като не вижда правно основание. От УЕФА и ФИФА пък поискаха обяснение за действията му.

На този фон от "Ботев" заявиха, че ситуацията показва "липсата на професионално отношение към българския футбол" и поискаха провеждане на извънреден конгрес и среща с Бербатов.

т името на една от най-големите футболни общности в България, ние привържениците на Ботев Пловдив, искаме да изразим своето разочарование и притеснение относно събитията в българския футбол в последните седмици и по-специално в БФС. Смятаме, че създалата се ситуация с начина по който Борислав Михайлов опита да се самоназначи отново за президент на централата, е крайно неприемлива и за пореден път доказваща липсата на професионално отношение към българския футбол. Поради което ние изразяваме мнение, че свикването на извънреден конгрес на БФС е крайно належащо в тази ситуация и не желаем БФС да бъде ръководен от Борислав Михайлов и неговото обкръжение.

Снимка: Lap.bg

С тази декларация отправяме и покана към единствения официално заявен към момента кандидат за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов на среща в Пловдив при удобно за него време в близко бъдеще, за да презентира пред нас своя екип и идеи за развитие на футбола в България.

Клуб на привържениците на Ботев Пловдив", пишат "жълто-черните".

Тонът на декларацията на "Локомотив" е доста по-остър. Феновете на двукратните носители на Купата на България наричат завръщането на Михайлов "неприемлива, срамна и позорна, лишена от всякакъв морал постъпка". Те се бунтуват и срещу отложения мач срещу ЦСКА 1948 и отказът срещата на новака в елита с ЦСКА да бъде преместен за друга дата.

"Времето за промяна в българският футбол настъпи! И това трябва да се случи незабавно!

Некомпетентността и аматьорщината продължават да бушуват по най-високите етажи на родната футболна централа. Това говорят и фактите от последните безумни и неадекватни решения относно отлагането и изиграването на оставащите мачовете от плейофната шестица на ЦСКА 1948, където пряко ощетен е нашият отбор, с които обаче се облагодетелства друг отбор – хладен полъх от едни отминали времена, които не трябва да се завръщат. БФС се е превърнало в частно дружество с неограничена безотговорност.

Оттеглянето на оставката на Боби Михайлов и самоназначението му отново за президент на БФС е неприемлива, срамна и позорна, лишена от всякакъв морал постъпка. Морал, без който няма как да изплуваме от дъното на европейския и световен футбол. Ние, от фенклуб Локомотив Пловдив, смятаме, че извънреден конгрес е крайно належащ в тази ситуация. Боби, Емо, Данчо, Венци и компания, вие показахте на цяла България на какво сте способни. Разберете, че отминаха времената, в които важните решения се взимат на маса.

Снимка: Lap.bg

Ето защо отправяме покана към единствения официално обявил се кандидат за президент на БФС Димитър Бербатов и неговия екип на среща в Пловдив, на която да изложи програмата си за развитието на българския футбол пред локомотивската общност. Българският футбол се нуждае от нови лица!", пишат феновете.

Част от привържениците на ЦСКА и "Левски" вече изразиха желание да настъпи промяна във футбола у нас. По-рано от Трибуна Сектор Г и сдружение "Сини сърца" заявиха позициите си в социалните мрежи.

Самият Бербатов призова клубовете и фенове да не се страхуват да поискат промяната и да са категорични в позицията си.

Снимка: berbatov.com