на живо

Феновете на "Ривър" - от празненства до бунт (ВИДЕО)

Полицията в Буенос Айрес трябваше да се намесва в тържествата на привържениците

Двама ранени полицаи, 20 задържани, сълзотворен газ и... безкрайна радост! Това е равносметката след празненствата на феновете на "Ривър Плейт" по улиците на Буенос Айрес.

Причината за емоционалния изблик на привържениците на "милионерите" стана победата с 3:1 на тима над "вечния съперник" "Бока Хуниорс". Успехът в аржентинското футболно Суперкласико, което се игра на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид, направи "Ривър" носител на Копа Либертадорес за четвърти път в историята. 

Двата тима трябваше да играят един срещу друг във втория мач от финала на турнира на 24 ноември на стадион "Монументал", само че нападение срещу автобуса на "синьо-златните" принуди организаторите да преместят събитието на 10 000 км и за друг ден. 

Снимка: Reuters

В крайна сметка "Ривър" спечели с общ резултат 5:3 в двата мача (2:2 в първия), а последният съдийски сигнал след второто продължение бе знак за начало на празненствата не само в Мадрид, а и отвъд Океана.

Само че част от привържениците на шампионите прекалиха в радостта си, което наложи намесата на органите на реда. Близо 2000 полицаи бяха мобилизирани в Буенос Айрес, за да следят за нормалното протичане на тържествата. В някои части на града се стигна до сблъсъци и разпръсване на тълпата със сълзотворен газ и гумени куршуми.

Снимка: Reuters

В полицейските доклади се споменава, че конфликтът е започнал, след като близо 50 привърженици са се опитали да се качат върху полицейска кола и да скачат на покрива ѝ.

По неофициални данни задържаните след бурната нощ в Буенос Айрес са 20, което е незначителна бройка на фона на няколко хилядите привърженици, които празнуваха успеха на "Ривър Плейт" по улиците.

Снимка: Reuters