на живо

Феновете на "Волфсбург" избраха Мартин Петров за най-добър в историята

Българинът изпревари Марио Манджукич и Иван Перишич

БГНЕС

Бившият национал Мартин Петров получи огромно признание от феновете на бившия си тим - германския "Волфсбург". В допитване на сайта Sportbuzzer.de привържениците на "вълците" посочиха категорично българина за най-добър футболист, играл по крилото, в историята на тима.

В класацията Петров изпревари Иван Перишич, който в момента играе в "Интер" (55,1%), и Марио Манджукич, който носи фланелката на "Ювентус" (36,7%). Българинът получи гласа на 61,5% от феновете. Процентите са такива, тъй като привържениците имаха право да гласуват за повече от един футболист. 

Допитването се организира по случай 10-годишнината от последната титла на "Волфсбург". 

Бившият футболист на "Ботев" Враца и ЦСКА игра в германския тим от 2001 до 2005 г. Той премина във "Волфсбург" от швейцарския "Сервет", а след това изигра 116 мача, в които вкара 28 гола. Петров не беше част от последния шампионски тим на "вълците", но по негово време тимът бе сред претендентите за титлата.

След като напусна "Волфсбург" Петров игра за "Атлетико" Мадрид, "Манчестър Сити", "Болтън" и "Еспаньол". Той завърши кариерата си като играч на ЦСКА през 2014 г.