на живо

Феновете на "Звезда" вдигнаха емблемата на съперника в хореография (ВИДЕО)

И след това добавиха закана

Феновете на "Цървена звезда" са известни като едни от най-темпераментните и оригиналните в света. И не изневериха на имиджа си и по време на първия мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига, въпреки че в началото предизвикаха истински смут.

Преди първия съдийски сигнал най-запалените привърженици от северната трибуна на стадион "Райко Митич" (по-известен като "Мала Маракана") издигнаха не емблемата на любимия си клуб, а тази на... противниците от "Копенхаген". 

Синият лъв се вееше над "Делие", а стадионът беше замлъкнал - не знаеше как да реагира и дали не е грешка или саботаж на хореографията. И тогава всичко стана ясно!

Около емблемата на "Копенхаген" се появиха десетки заплашителни жълти очи. Феновете се заканиха в надпис - "Лъвът е в нашата джунгла!". Това беше и знак за останалата част от стадиона, която започна бурно да пее и аплодира.

Всъщност мачът не завърши по най-добрия начин за "Звезда". Милан Павков вкара в 44-ата минута, а датчаните изравниха в 89-ата от дузпа, за която сърбите имаха претенции, че е пресилена. 

Двубоят ще се запомни и с бой между фенове на домакините. Неприятната ситуация се разигра в средата на първото полувреме. Стигна се и до намеса на жандармерията, а част от ранените фенове бяха свалени на пистата на ръце, за да бъдат прегледани от лекарския екип и качени на линейка. За сериозно пострадали не се съобщава.