на живо

Феновете поставиха ултиматум на собствениците на "Манчестър Юнайтед" (ВИДЕО)

Отборът на Оле Гунар Солскяер е заплашен с отнемане на точки

Феновете поставиха ултиматум на собствениците на "Манчестър Юнайтед" (ВИДЕО)

Привържениците на "Манчестър Юнайтед поставиха ултиматум на собствениците на клуба и им дадоха срок до петък.

Недоволството на феновете на "червените дяволи" срещу ръководството ескалира преди дербито с "Ливърпул" в неделя, и впоследствие то бе отложено. Това обаче може да доведе до отнемане на точки от тима на Оле Гунар Солскяер.

Снимка: Reuters

Формално, причина за протеста е планът за участие на "Юнайтед" в европейската Суперлига. В писмо до един от собствениците Джоел Глейзър те настояват за промяна на сегашната структура на собственост в полза на феновете, както и да бъдат назначени независими директори в ръководството, чиято единствена цел е да защитават интересите на клуба.

След отменения мач срещу "Ливърпул", бившият капитан на тима и настоящ анализатор на "Скай Спортс" - Гари Невил, призова семейство Глейзър да продаде "Манчестър Юнайтед". "Всички футболни фенове трябва да се обединят зад това, което привържениците на "Манчестър Юнайтед" направиха, защото случилото се преди две седмици беше наистина опасно за английския футбол. Надявам се, че протестът ще премине в мобилизация към реформи, ръководени от феновете.", коментира бившият защитник.

Снимка: Reuters

На протеста, продължил няколко часа, се стигна до сблъсъци и сълзотворен газ.

"Нашите фенове обичат "Манчестър Юнайтед" и ние напълно признаваме правото на свободно изразяване и мирен протест. Съжаляваме обаче за прекъсването на работата на отбора и действията, които изложиха на опасност други фенове, служители и полиция.", гласи позицията на клуба.

Според правилата на Висшата лига, "Юнайтед" може да загуби точки, тъй като клубът не е осигурил безопасността на играчите и служителите, както и влизането и излизането от стадиона.