на живо

Филип Кръстев пред bTV: Скоро подписвам с "Манчестър Сити" (ВИДЕО)

18-годишният полузащитник ще играе за белгийския сателит на "гражданите"

18-годишният полузащитник на "Славия" Филип Кръстев скоро ще подпише договор с "Манчестър Сити". По-рано през седмицата той премина медицински прегледи в Белгия, където от януари 2021 г. ще играе като преотстъпен за местния сателит на "гражданите" - "Ломел" във втора дивизия.

"Минах прегледи в Белгия за отбора, в който ще играя. Отборът е сателит на "Манчестър Сити". Все още нищо не е официално. Съвсем скоро трябва да станат нещата", каза пред bTV Филип Кръстев след победата на "Славия" над "Локомотив" в Пловдив.

Юношеският национал ще остане на "Овча купел" до зимата, след което ще продължи в Белгия. Той е амбициран да тренира още по-здраво занапред, за да се докаже и да играе в някое от топ първенствата на Европа.

"Ще отида с една много голяма амбиция и хъс, защото знам, че това е пътят да играя голям футбол и да бъда най-добрият."

"Сега ще завърша сезона със "Славия". Надявам се да продължаваме да играем толкова добре, както след паузата, и да печелим. Първата половина от следващия сезон ще играя в България, след това ще замина.", уточни тийнейджърът.

"Проектът ще е много хубав за мен, защото отборът ще бъде изграден от млади състезатели. Целта на отбора е младите състезатели да бъдат развити и да се изстрелят като трамплин нагоре в по-добрите първенства. Дай боже, един ден да успея да играя в някое от топ 5 на европейските първенства."

"Чувствам се много добре и съм готов да продължавам да тренирам още по-здраво и да показвам своите качества във всеки един мач.", добави полузащитникът.