на живо

Финал в извънредна епидемична обстановка

ЦСКА и "Локомотив" Пловдив ще спорят за Купата на България по футбол

Lap.bg

Време е за финал! Той може би е най-чаканият, предвид принудителната пауза от 3 месеца за българския футбол заради пандемията от коронавирус.

ЦСКА и "Локомотив" Пловдив ще се изправят един срещу друг за първи път в един от най-важните мачове у нас. Срещата на националния стадион "Васил Левски" ще определи носителя на Купата на България - чест, която носи не носи само красив трофей, а и сигурно място в квалификациите за Лига Европа.

Снимка: Lap.bg

"Червените" не са прегръщали Купата от 2016 г. насам, когато направиха истински подвиг, печелейки я като част от Югозападна Трета лига. От тогава триумф в този турнир все им се изплъзва! Но този път кампанията като че ли тече леко за тима и той вече е на своя 33-ти финал.

В "Локо" положението е по-различно. "Смърфовете" все още помнят радостта от 2019 г., когато победиха градския съперник "Ботев" и за първи път в своята история станаха носители на Купата. Отборът продължава да играе стабилно, да се бори за точки и да иска по-предно място в класирането на първенството, но в никакъв случай момчетата на треньора Бруно Акрапович не отписват този финал. Напротив! Сръбският специалист сам каза, че тимът му ще пристигне в София, за да си прибере трофея!

Снимка: Lap.bg

През сезон 2019/2020 ЦСКА и "Локо" изиграха два мача помежду си. Пловдивчани спечелиха на "Българска армия" с 1:0, а срещата в Града под тепетата завърши 1:1.

Треньорите - Милош Крушчич на ЦСКА и Акрапович на "черно-белите", нямат проблеми в съставите. Единственият липсващ ще е Тони Юрич в редиците на "червените". Той е заразен с коронавирус.

Снимка: Lap.bg

И именно този вирус прави мача различен! По трибуните на националния стадион "Васил Левски" ще присъстват 12 000 зрители. Те трябва да спазват всички противоепидемични мерки - да се настанят през две седалки и през ред, да носят маски, да спазват стриктно социалната дистанция.

От Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта направиха своеобразен реверанс към почитателите на финалистите, тъй като първоначалната заповед позволяваше само 4000 човека да гледат мача на живо. Сега всеки от отборите ще може да има по 6000 фена, които да създадат атмосфера като за финал.

А дали ще се справят? Отговорът на този въпрос ще стане ясен по-късно днес!