на живо

Мерки за сигурност затварят финала на Шампионска лига

За първи път мачът за трофея ще се играе на закрито

Getty Images

За първи път мачът за трофея в Шампионска лига ще се играе на закрито. Покривът на стадиона в Кардиф ще бъде спуснат от съображения за сигурност, след като нивото на заплаха във Великобритания бе вдигнато на "критично" заради терористичния акт в "Манчестър Арена".

"Ювентус" и "Реал" Мадрид ще си оспорват трофея на 3 юни, а основните проблеми, с които ще се сблъскат гостите на Кардиф са недостиг на хотелски стаи и космически цени.

Сблъсъкът между "Ювентус" и "Реал" Мадрид е най-голямото спортно събитие, организирано от Уелс. Столицата обаче разполага с едва 4000 хотелски стаи при очаквани около 170 000 туристи. Така цените за нощувка достигнаха до 4500 паунда. Местните власти ще пренасочат част от феновете към две големи къмпинг зони, всяка от които може да побере до 5000 души. Те са разположени на 20 минути пеша от стадиона.

Повечето от привържениците ще пристигнат с влак. От местната железопътна компания признават, че се подготвят за сериозно логистично предизвикателство. Уелската полиция ще сканира лицата на всички пристигащи в града, а специален софтуер ще съпоставя изображенията с база данни, съдържаща информация на криминално проявени и потенциални терористи.

Финалният мач в най-престижния клубен турнир ще бъде излъчен пряко по bTV Action от 20:30 ч.