на живо

Финалът зове Ивет Лалова

Българката беше безапелационна на полуфинал, но днес е ред на голямото предизвикателство

Lap.bg

На финала на 200 м на европейското първенство по лека атлетика в Берлин ще грее най-красивата спортна усмивка! Тя е на една българка, надбягала представите на всички за успешна кариера и изкачвала куп почетни стълбички до най-високото стъпало в сърцата на феновете.

Ивет Лалова ще стартира във вечерната сесия на шампионата на Стария континент днес (11 август) в 21:45 ч., за да покаже, че на 36 години може да отвее конкуренцията и да се бори за медал.

Снимка: Lap.bg

А в колекцията на българката те са вече 3 от първенства на открито - титла на 100 м от 2012 г. и два сребърни медала (на 100 и 200 м) от 2016 г.

Лалова реши да не рискува и да бяга само в любимата си дисциплина - 200 м в Берлин. Тя пропусна сериите и стартира направо от полуфиналите, след като през сезона даде 7-о най-добро време в Европа (Първите 12 с най-добри времена през целия сезон пропускат пресявките).

Именно на полуфиналите Ивет показа на какво е способна - 22,65 секунди, второ място сред силната конкуренция и трети резултат, с който влиза в битката за медалите.

Минути след класирането си тя заяви пред bTV, че ще се бори със зъби и нокти за отличие, а предвид хъса и професионализма ѝ, със сигурност ще го направи!

Финалът на 200 м е тази вечер от 21:45 ч.!