на живо

Финалистите прибраха индивидуалните награди от Купата на конфедерациите

Германия стана третият световен шампион, печелил и този турнир

Reuters

Индивидуалните награди от турнира за Купата на конфедерациите отидоха във витрините на участници във финала на турнира.

Капитанът на шампионите от Германия, които победиха Чили с 1:0 във решителната среща в Санкт Петербург - Юлиан Дракслер, получи "Златната топка" за най-добър футболист на турнира. Играчът на "Пари Сен Жермен" беше награден лично от легендата Диего Марадона, които изгледа финала в компанията на президентът на ФИФА Джани Инфантино. Дракслер игра във всичките мачове на Германия и отбеляза 1 гол.

Снимка: Reuters

Голмайстор на Купата на конфедерациите пък стана неговият съотборник Тимо Вернер. Той отбеляза 3 гола, колкото и Леон Горетцка и Ларс Щиндъл. Наградата обаче отиде при футболистът на "Лайпциг" заради по-големия брой направени асистенции - 2.

Снимка: Reuters

Най-добър вратар на турнира е чилиецът Клаудио Браво. Стражът на "Манчестър Сити" направи страхотно представяне в надпреварата, като в полуфиналния сблъсък с Португалия успя да спаси 3 дузпи на европейския шампион Португалия.

Снимка: Reuters

Трофеят от Купата на конфедерациите е една първи в историята на националния отбор на Германия. Бундестимът се нареди в престижната компания на Бразилия и Франция, ставайки едва третият световен шампион, печелил трофея. "Селесао" направи това на два пъти - през 1997 и 2005 г., а "петлите" - през 2001 г.