на живо

Финансови неуредици спират нигерийските футболисти за Рио

Тимът остана заклещен в Атланта

Нигерийският отбор по футбол за олимпийските игри в Рио де Жанейро се сблъска с непредвидено препятствие малко преди първия си двубой на игрите. Африканците са "заклещени" в Атланта, където провеждаха подготвителния си лагер.

Във вторник тимът трябваше да хване полета за олимпийската столица, но поради забавен паричен превод пътуването се отложи. Затрудненията се коренят в различната валута и банкови сметки. Без осъществено заплащане чартърната компания отказва да осъществи полета на нигерийците.

Закъснението значи, че отборът ще пристигне в Бразилия едва 36 часа преди първия си мач в Манаус срещу Япония. Другите отбори в групата са Швеция, Япония и Колумбия. През 1996 г. Нигерия стана първият африкански тим, който печели златните медали на футболния турнир на олимпиада. 

Междувременно една от звездите на Нигерия и Челси - Джон Оби Микел, официално смени своето име. Полузащитникът вече ще бъде познат за футболния запалянко като Микел Джон Оби. Така според него ще се прекъсне порочната практика за неправилно изписване и изричане на неговото име.