на живо

Финансови проблеми може да оставят дербито във волейбола без публика (ВИДЕО)

В зала "Васил Симов" със сигурност няма да има агитка на "Левски"

Lap.bg

Волейболното дерби при мъжете между ЦСКА и "Левски" може да се играе пред празни трибуни. Причината е, че "червените" нямат средства, с които да платят наема от 17 000 лв. за тренировъчната зала на "Арена Армеец", а "Васил Симов" не отговаря на изискванията на СДВР за събитие с такъв заряд.

В четвъртък предстои инспекция на служителите на реда, а със сигурност е ясно, че на дербито няма как да присъства агитка на "Левски".

Снимка: Lap.bg

В началото на годината имаше опасност мачът от миналия сезон между "сини" и "червени" в същата зала да се игра пред празни трибуни заради неспазени предписания на полицията. Това принуди ръководството на ЦСКА да монтират охранителни камери, но някой от полицейските изисквания остават неизпълними.

"Дербито би могло да се играе в "Арена Армеец" в бъдеще неопределено време, когато има обща мисъл за подобно нещо - "Левски", ЦСКА, федерацията, министерство на спорта трябва да се съберат, да се направят нужните компромиси от всеки един по отделно, за да се случи подобен прецедент и след него да има някакъв устойчив модел и такива мачове да се играят в хубава зала в центъра на София", каза пред bTV треньорът на "червените" Александър Попов.

Снимка: bTV

Спортна зала "Васил Симов" е построена преди близо 40 години, а съоръжението разполага с 280 седящи места на трибуната и около 100 позиции зад двете сервис линии. Въпреки това входът е един, което затруднява провеждането на срещи.

Снимка: bTV

"Червените" включиха и игра на футбол в днешната си тренировка за мача на 18 ноември. Тази година и двата отбора са финансово обезпечени, за разлика от предишния сезон, като ЦСКА е водач в първенството с 5 победи от 5 мача. "Левски" пък са на пета позиция с 3 победи. Срещата в петък обаче носи по-особен заряд.

"Много хора се интересуват от сблъсъка на "червени" и "сини" във всички спортове. Няма нужда в съблекалня или на тренировка да се казва каквото и да било. Състезателите на "Левски" предполагам, а на ЦСКА със сигурност, знаят какво предстои", завърши Попов.