на живо

"Фиорентина" не се отпусна срещу "Карабах" и чака "Лудогорец" на жребия (ВИДЕО)

ПАОК също продължава напред в Лига Европа

"Фиорентина" не се отпусна срещу "Карабах" и чака "Лудогорец" на жребия (ВИДЕО)

"Фиорентина" е поредният отбор, който има шанс да се срещне с "Лудогорец" на елиминациите в Лига Европа. Тимът на Пауло Соуза спечели своята група след като победи с 2-1 "Карабах" в гостуването си в Баку.

"Фиорентина" се нуждаеше само от равенство, за да си запази лидерството в групата, но подходи сериозно срещу съперника, който щеше да продължи напред ако постигне резултат поне толкова добър, колкото този на ПАОК.

След нулево първо полувреме, в което и двата отбора удариха по една греда, гостите поведоха в 60-та минута с гол на Матиас Весино.

В същото време ПАОК бе повел с 2-0 в домакинството си на "Слован" Либерец и "Карабах" вече се нуждаеше от задължителна победа. Рейналдо върна емоциите на публиката в Баку с изравнителен гол 17 минути преди края.

Само че вместо да последва домакински натиск Федерико Киеза от италианците вкара за 1-2. Това бе дебютен гол в Европа на сина на бившия италиански нападател от 90-те години Енрико Киеза.

Малко по-късно обаче Киеза - младши получи червен картон за крайно необмислена изява срещу съперников футболист.

До края "Карабах" не сътвори почти нищо опасно и "Фиорентина" зае първото място в групата. ПАОК се класира втори след победа 2-0 над "Слован". Карабах и чешкият тим отпадат от борбата.