на живо

Физиотерапевтът на Германия хванат с гащите на Кристиано Роналдо

Бельото на Клаус Едер лъсна пред камерите, докато масажираше схванатите крака на капитана Швайнщайгер

Getty Images

В главен герой в куриозна ситуация се превърна масажистът на националния отбор на Германия - Клаус Едер по време на Евро 2016. Докато масажираше капитана Бастиан Швайнщайгер преди драматичните дузпи срещу Италия от четвъртфиналите на първенството, бельото на специалиста се подаде над долнището му.

На пръв поглед нищо необичайно. Само където се оказа, че Едер е фен на линията бельо на... Кристиано Роналдо. Снимката веднага обиколи социалните мрежи и лъсна на първа страница на таблоида "Билд".

Снимка: ARD

Уменията на 62-годишния Клаус Едер са предпочитани не само от немските национали, а и от световноизвестни личности, които нямат нищо общо с футбола. В ръцете на работещия от 1988 г. в Бундестима специалист се оставят знаменитости като фронтменът на ирландската група Ю2 - Боно, както и холивудските звезди Пенелопе Круз и Хавиер Бардем.

Възпитаниците на Йоаким Льов също са доволни от Едер, въпреки изборът му на боксерки. "В последните няколко дни той се труди неуморно. Без него щях да бъда загубен", сподели Жером Боатенг. Защитникът изпитваше болки в бедрото преди четвъртфинала срещу Италия, но физиотерапевтът успя да го вдигне на крака.

Снимка: Getty Images

За да се срещне с Кристиано Роналдо - лицето на предпочитаната от него марка бельо, Едер ще трябва да работи усилено, за да възстанови множеството контузени в германския тим за полуфинала срещу домакините Франция. Португалия пък ще трябва да отстрани Уелс в другия мач.

Само така ще бъде възможен финал на европейското първенство между Германия и Португалия.