на живо

Фюри: Уайлдър удря страшно, но е идиот

"През цялото време бях на един удар от това да го нокаутирам", каза шампионът на Световния боксов съвет

Reuters

Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър си спретнаха истинско боксово зрелище за край на своята трилогия и битка за пояса в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC). Британецът успя да защити своята титла в третия мач, състоял се в Лас Вегас. Той победи Бронзовия бомбардировач с нокаут в 11-ия рунд. 

Минути след срещата Фюри сподели, че се чувства добре, понесъл е тежки удари от своя противник и не е показал всичко, на което е способен. Също така британецът разкри, че Уайлдър не го е поздравил на ринга след успеха.

"Благодаря на нашия Господ Исус Христос. Аз му давам своето почитание, а той ми даде победата. Паднах няколко пъти, заболя ме, Уайлдър удря страшно силно. Беше си един добър мач. Няма да се оправдавам, Уайлдър е един от най-добрите и ме накара да се поизпотя за победата. Винаги съм казвал, че аз съм най-добрият. Той е вторият най-добър в света. Не се съмнявайте в мен. Когато картите са на масата, в мен е най-силната ръка", каза боксьорът, който вече има в актива си 31 победи, 1 равенство и нито една загуба.

В зрелищния мач между двамата видяхме 5 нокдауна и доста тежки удари.

Снимка: Reuters

"Не се представих в най-добрата си светлина, но направих всичко, което беше нужно за тази победа. Той се изправяше няколко пъти, но в крайна сметка това дясно кроше в главата го довърши. Нямам контузии. В крайна сметка, когато те ударят се озоваваш на пода понякога. Бях концентриран, бях в съзнание през цялото време. През целия мач бях само на един удар от това да го нокаутирам", доволен е Фюри.

Той разкри, че неговият съперник не се е държал на ниво след срещата и не е пожелал да го поздрави. Напрежението между двамата беше видимо преди мача, по време на всички официални събития.

Снимка: Reuters

"След мача отидох да го поздравя, а той каза, че не иска да ми отвърне с уважение, да ми отдаде заслуженото. Това ме изненада. Той е идиот. Моля се за него. Доволен съм, че след приключването на мача всички сме живи и може да се приберем при семействата си", завърши Фюри.