на живо

Фюри в губеща позиция до шестия рунд срещу Уайлдър

Съдиите на мача за титлата на Световния боксов съвет давали предимство на американеца

Reuters

Ако третият мач за световната титла в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър беше продължил само 6 рунда, британецът щеше да си тръгне без шампионски пояс. 

Това сочат картите на съдиите на атрактивния сблъсък в Лас Вегас. Победител обаче стана британецът след нокаут в 11-ия рунд. 

В третия рунд на мача Уайлдър падна след тежък удар на противника си. Американецът се възстанови бързо и в следващите 3 минути успя на два пъти да прати Фюри в нокдаун. Именно това е причината съдиите да определят, че до шестия рунд Бронзовия бомбардировач е фаворит за победата. И тримата дават 56:55 точки за Уайлдър.

Снимка: Reuters

В седмия рунд тримата рефери - Дейв Морети, Тим Читам и Стийв Вествилд, посочват равенство в картите си: 65:65. Това напомня на 2018 г., когато двамата се изправиха един срещу друг за първи път. След пълни 12 рунда, резултатът в съдийските карти беше 113:113.

След средата на третия мач помежду им Тайсън Фюри взима предимство. Преди да нокаутира своя съперник в 11-ия рунд, британецът поведе в резултата и при тримата съдии. 

Снимка: Reuters

За Фюри, който защити титлата си, това беше 31-ва победа в кариерата. 33-годишният боксьор остава непобеден, като има и 1 равенство в актива си - срещу Уайлдър. За 22-ри път той спечели с нокаут.