на живо

Флик в Бундестима, Нагелсман - в "Байерн" Мюнхен

Лотар Матеус прогнозира рокади след отпадането на баварците от Шампионска лига

Reuters

"Байерн" Мюнхен ще има нов треньор след края на футболния сезон. Това твърди легендата на клуба и бивш национален селекционер на България - Лотар Матеус. 

Той заяви пред "Скай Германия", че настоящият наставник на "Байерн" Ханс-Дитер Флик ще стане селекционер на националния тим на страната. И дори добави, че ръководството на клубния отбор вече води преговори с нов треньор - Юлиан Нагелсман.

"Ханзи Флик ще напусне в края на сезона. Той вече има оферта от Германският футболен съюз и ще поеме националния отбор. "Байерн" вече води преговори с Юлиан Нагелсман, който да поеме отбора от следващия сезон", заяви Матеус.

Снимка: Reuters

Флик застана начело на баварците на 3 ноември 2019 г. Той трябваше да бъде временен вариант след уволнението на Нико Ковач, но се задържа на треньорската позиция и успя да изведе "Байерн" до 6 триумфа - в Шампионската лига, Световното клубно първенство (финалите бяха изместени за 2021 г. заради пандемията от коронавирус) и в мача за Суперкупата на Европа. Освен това футболистите му спечелиха титлата, Купата и Суперкупата на Германия. 

Наскоро от Германската футболна федерация обявиха, че настоящият селекционер на Бундестима Йоахим Льов ще напусне поста след европейското първенство, което беше отложено за лятото на 2021 г. заради пандемията, без значение от резултата. Той беше начело на тима, когато Германия спечели световната титла през 2014 г., както и трофея в Купата на конфедерациите през 2017 г. На Евро 2016 тимът взе бронзови медали, но се провали на световното в Русия през 2018 г., когато отпадна още в групите.

Снимка: Reuters

Що се касае Юлиан Нагелсман, младият треньор продължава да е начело на "Лайпциг". С тима 33-годишният специалист постигна забележителен успех, класирайки го за полуфинал в Шампионската лига през сезон 2019/2020.