на живо

Флорентино Перес: Подписът на Роналдо струва 1 млрд. евро. Все още няма оферта за него

"Той е добър човек, но изглежда като престъпник", заяви преизбраният президент на "Реал" Мадрид

Getty Images

Новият стар президент на "Реал" Мадрид - Флорентино Перес, категорично заяви, че интерес към звездата на клуба - Кристиано Роналдо, все още няма. 

Той отрече твърденията, че желаещите да привлекат капитана на европейските шампиони, трябва да платят само 400 млн. евро и за пореден път разясни, че клаузата за освобождаване на Роналдо е 1 млрд. евро.

"Роналдо е много по-голям и много по-важен от всеки един тук. Не съм говорил с него от финала в Шампионската лига, но чух за слуховете в медиите. В неговия договор обаче е записана клауза на стойност 1 млрд. евро. Докато някой клуб не я плати, той няма да напусне. Роналдо е добър човек, но е принуден да изглежда като престъпник. Ще говоря с него след края на турнира за Купата на конфедерациите", заяви Перес пред местно радио. 

Слуховете за раздяла между португалеца и "Реал" се появиха след като той беше обвинен за укриване на данъци от испанската прокуратура. Сред желаещите да привлекат футболиста са бившият му клуб "Манчестър Юнайтед", "Пари Сен Жермен" и "Челси".

Междувременно Флорентино Перес беше преизбран за президент на "кралския клуб". 70-годишният предприемач нямаше конкуренция за вота. Той ще остане на поста до 2021 г. За първи път Перес застана начело на "Реал" през 2000 г.