на живо

Фонсека пред bTV: ЦСКА смени треньора от последната ни среща, това ще е различен отбор

Утрешният мач с "армейците" остава важен за амбициите на италианския гранд

Фонсека пред bTV: ЦСКА смени треньора от последната ни среща, това ще е различен отбор

Треньорът на "Рома" Пауло Фонсека даде интервю за bTV преди утрешния сблъсък с ЦСКА от последния кръг на груповата фаза в Лига Европа. Португалският специалист заяви, че "римските вълци" очакват един съвсем различен отбор на "червените" заради смяната на Стамен Белчев с Бруно Акрапович, която се осъществи след нулевото равенство между двата отбора в Рим.

Престижното 0:0 на "Олимпико" остава единствената точка за ЦСКА в турнира през настоящата кампания.

Така утре българският вицешампион излиза в търсене на първи успех в Лига Европа за сезона. "Рома" вече си гарантира спечелването на групата, но според Фонсека мачът продължава да бъде важен за амбициите на клуба от Вечния град.

Снимка: Getty Images

"Вече спечелихме първото място в групата и този мач е не е толкова важен от гледна точка на таблицата, но е важен заради нашите амбиции. Искаме да направим силен двубой и да спечелим, но знаем, че те имат добър тим. Знаем, че смениха треньора от последната ни среща и със сигурност това ще е различен отбор.", каза бившият наставник на "Шахтьор" Донецк.

"Знам, че играят сходна формация на нашата, но всяка схема, дори напълно еднаквите, могат да имат различни намерения и цели. Това, което видях е, че сега отборът е по-организиран, играят по-стабилно в защита с трима централни бранители. Мисля, че ще се получи интригуващ мач."

Снимка: Getty Images

"Ще сменя някои играчи, но искаме да запазим стила си на игра, идентичността си. Искаме да пресираме високо. Когато спечелим топката, искаме да се придвижваме бързо и да атакуваме бързо. Искаме да намерим точните моменти и да отворим пространства за атаки на скорост."

"Този отбор има някои интересни характеристики. Контролира добре дълбоко в половината си, а след това бързо успява да направи прехода, да завземе центъра и да пробие. За този момент в играта на ЦСКА трябва да внимаваме.", допълни Фонсека.