на живо

Формула 1 скърби за своя шампион

Ники Лауда си отиде от този свят на 70-годишна възраст

Трикратният световен шампион във Формула 1 Ники Лауда си отиде от този свят на 70-годишна възраст. Смъртта го застигна 9 месеца след трансплантация на бял дроб.

В неделя един от най-великите пилоти в историята на Формула 1 е бил приет в болница, където в понеделник е починал в съня си.

Смъртта му потопи в скръб целия свят на Формула 1, а сред най-емоционалните съобщения в социалните мрежи бе това на световния шампион с "Мерцедес" Нико Розберг. 

"Скъпи Ники. Благодаря ти за всичко. Научих толкова много от теб. Твоята отдаденост, твоят борбен дух, твоите сили да се изправиш отново и дори търпението ти с нас, младите пилоти! Аз и твоите 100 милиона огромни фенове, на които вдъхна толкова смелост в живота си да не се предават в тежки времена, мислим силно за теб и твоето семейство. Почивай в мир. Нико."

От бившия отбор на Лауда - "Ферари" определиха кончината му за "тъжен ден за Формула 1".

"Днес е тъжен ден за Формула 1. Голямото емейство на "Ферари" научи с тъга новината за смъртта на нашия приятел Ники Лауда, трикратен световен шампион, два пъти със Скудерията (1975-1977). Завинаги ще останеш в нашите сърца и тези на феновете."

В "Макларън" никога няма да забравят своя колега и световен шампион.