на живо

Франция и Хърватия - лице в лице (ВИДЕО)

Представяме ви най-изявените футболисти на двата тима по постове

Франция и Хърватия - лице в лице (ВИДЕО)

В неделя ще видим в действие играчи, струващи над милиард и 400 милиона евро. Затова решихме да направим сравнение между най-изявените футболисти от двата отбора по позиции.

Започваме с вратарите. Юго Льорис направи феноменални спасявания по пътя към финала, като в 3 от 5-те мача не допусна гол. Стражът на Хърватия Даниел Субашич си изгради репутация на експерт по спасяването на дузпи, отразявайки 4 удара от бялата точка в Русия.

При защитниците, от Франция трябва да отличим Рафаел Варан, който през май триумфира в Шампионската лига с "Реал" Мадрид. Тогава във финала участва и Деян Ловрен, но с екипа на загубилия "Ливърпул". Хърватинът каза, че е доказал, че е един от най-добрите защитници в света със стигането до двата финала.

Самочувствие не липсва и на доскорошния най-скъп футболист в света - Пол Погба. Френският полузащитник, за когото "Манчестър Юнайтед" плати 105 милиона евро, ще води битка в средата на терена с Лука Модрич.

Според специалистите халфът на "Реал" е основен фаворит да грабне "Златната топка" и да прекъсне 10-годишната доминация на Меси и Роналдо. 

За голове във вратата на Хърватия французите ще разчитат на изгряващата звезда Килиан Мбапе, докато хърватите възлагат надеждите си на героя от полуфинала - Марио Манджукич.

Тимът на Франция е три пъти по-скъп от този на Хърватия, но победител ще е отборът, който вложи повече сърце във финала.