на живо

Франция и Холандия започнаха с равенства в "българската" група (ВИДЕО)

Резултатите от първите мачове пратиха националите на първо място

fifa.com

Фаворитите в групата на България от квалификациите за световното първенство през 2018 г. - Франция и Холандия, започнаха участието си в кампанията с равенства.

"Петлите" и Беларус не успяха да си отбележат гол на стадиона в Борисов и завършиха 0:0.

Французите имаха тотално превъзходство през целия мач, като отправиха 23 удара по посока на вратата на домакините. Най-добрите възможности се откриха пред Антоан Гризман и Оливие Жиру, които обаче не преодоляха вратаря. В същото време тимът Беларус не отправи нито един точен изстрел по посока на френската врата.

Равенство 1:1 пък записаха тимовете на Швеция и Холандия.

Домакините започнаха по-активно двубоя. В 43-та минута Маркус Берг откри резултата след елегантен прехвърлящ удар от границата на наказателното поле. Изравнителният гол за Холандия стана факт в 67-та минута. Той бе дело на Уесли Снайдер.

След изиграването на първите срещи в групата, България е на първо място с три точки, спечелени при победата над Люксембург с 4:3 в София. Следват тимовете на Холандия, Швеция, Беларус и Франция.

Следващите мачове на националните отбори са на 7 октомври. Българският тим гостува на Франция. Другите двойки са Холандия-Беларус и Люксембург-Швеция.