на живо

Франция излиза срещу България с дуо от "Атлетико"

Френският "Екип" нареди състава на "петлите"

Getty Images

На 7 октомври Франция приема България на "Стад дьо Франс" във втори мач от квалификации за световното първенство в Русия през 2018 г. За разлика от двубоя с Беларус, завършил изненадващо 0:0, наставникът на "петлите" Дидие Дешан ще гони победа над "трикольорите" с някои от ключовите си фигури. 

Авторитетното френско издание "Екип" излезе със статия в днешния си брой, в която подрежда предполагаемия състав за мача с България. 

Воденият от Дешан тим е в ролята на фаворит и затова треньорът може да си позволи по-офанзивна игра, като според изданието той ще заложи на схемата 4-2-3-1.

В групата се завръщат Уго Лорис и Бакари Саня, които лекуваха контузии, което предполага, че Лорис ще замени на вратата Стив Манданда, а футболистът на „Манчестър Сити” ще играе вместо Джибрил Сидибе. Останалите в защитния вал на ”сините” ще са Рафаел Варан, Лоран Кошчелни и Лайвин Курзава.

Въпреки слабото представяне на Пол Погба с екипа на „Манчестър Юнайтед” той ще попадне сред титулярните 11. Негов партньор в центъра на терена ще бъде играчът на ПСЖ Блез Матюиди.

Един от героите на Франция на Евро 2016 – Димитри Пайе ще действа вляво на атаката. За позицията вдясно обаче треньорът все още се колебае между Муса Сисоко и Кингсли Коман. Крилото на „Байерн” Мюнхен пропусна мача с Беларус заради контузия.

Като плеймейкър ще действа Антоан Гризман, който ще бъде в тандем със съотборника си в „Атлетико” Кевин Гамейро. Дуото прави чудеса за клубния си тим и затова се очаква доброто им взаимодействие да продължи и с екипа на националния отбор на Франция.