на живо

Ден 3: Франция започва да мечтае, старт на надеждите за Аржентина

Днешният ден на световното в Русия предлага четири сблъсъка

Reuters

Третият ден на световното първенство по футбол започва с мачовете на два от фаворитите за трофея. От 13 ч. европейският вицешампион Франция ще се изправи срещу Австралия, а от 16 ч. Аржентина и Меси ще се опитат да спрат отрано вдъхновена Исландия.

"Петлите" разполагат с едно от най-талантливите поколения и мечтаят да ознаменуват 20-ата годишнина от титлата от Франция' 98 с още една - този път в Русия. Дидие Дешан разполага с дълга и изключително равностойна резервна скамейка и ще му бъде трудно да избере само 11 футболисти. Едно солидно представяне и добър резултат срещу "кенгурутата" допълнително ще повдигне настроението на Франция.

В тима са играчи като Антоан Гризман, Пол Погба, Нголо Канте, Оливие Жиру, които нямат търпение да продължат пътя си оттам, където спря преди две години - на финала на Евро 2016. 

В конкуренцията на Дания, Перу и Австралия, "петлите" гледат уверено към първото място в групата. 

Снимка: Reuters

Аржентина започва Мондиал 2018 с единствената мисъл за триумф. Пред четири години "гаучосите" загубиха финала и този път са твърдо решени да спечелят първа световна титла от 1986 г.

Всички погледи на Аржентина са насочени към Лионел Меси. Това може да бъде последният Мондиал на звездата на "Барселона", а единственото голямо отличие, което все още му убягва, е световната титла. 

Срещу "Аржентина" днес се изправя един доста симпатичен отбор - този на Исландия. За "викингите" това е дебют на Мондиал, а всички помним невероятната еуфория от преди 2 години, които стигнаха до 1/4-финалите на първото си европейско първенство.

Програмата за деня включва още два мача.

От 19 ч. е срещата Перу - Дания. Според първоначалните прогнози, именно тези два отбора ще спорят за второто място в групата, ако приемем, че фаворитът Франция ще заеме първата позиция. Така че и двата тима ще гонят победата с всички необходими средства. 

Последният мач за деня от 22 ч. е между Хърватия и Нигерия. Очаква се равностоен и интригуващ двубой. Ако на "шахматистите" се гледа като един скрит фаворит, то африканците са считани за традиционно коварен и неудобен съперник.