на живо

91-ият в света изхвърли Гришо от турнира в Монпелие

Българинът загуби първия си мач в надпреварата от категория АТП 250

Reuters

Григор Димитров приключи рано участието си на турнира в зала от категория АТП 250 в Монпелие. Световният номер 23 загуби с 1:2 сета (7:6 (4), 4:6, 5:7) от 91-ия в ранглистата Грегоар Барер. Срещата от втория кръг продължи малко повече от два часа и половина.

Във втори пореден турнир Димитров отпада още във втория кръг, след като преди две седмици напусна Откритото първенство на Австралия след загуба от Томи Пол.

Мачът започна равностойно, като и двамата не успяваха да се изненадат в първия сет. Закономерно се стигна до тайбрек, а там Гришо демонстрира повече класа и поведе в резултата.

В началото на втората част обаче българинът започна да показва колебания и Барер бързо дръпна с пробив. До края на сета 28-годишният Димитров не успя да върне брейка и представителят на домакините изравни.

И третата част стартира лошо за българина - с пробив на Барер. При 4:5 французинът получи първа възможност за спечелването на мача, а първоначално Гришо се спаси. В последвалия гейм обаче Димитров отново изгуби подаването си и после на свой сервис Барер спечели мача. 

Следващата седмица Григор Димитров ще участва на турнира от категория АТП 500 в Ротердам.