на живо

Французин изхвърли Надал от "Ю Ес Оупън"

Лука Пуй надделя в петсетова драма

Getty Images

Френцузинът Лука Пуй отстрани изненадващо Рафаел Надал от "Ю Ес Оупън". 22-годишният тенисист победи бившия номер 1 в света след петсетова драма - 1:6, 6:2, 4:6, 6:3, 6:7. 

Пуй се класира за втория си четвъртфинал на турнир от Големия шлем. По-рано през годината той стигна до топ 8 и на "Уимбълдън".

"Не мога да повярвам какво се случи. Отстраних един от най-великите тенисисти и един от моите идоли", каза французинът.

„В този мач научих, че нищо не е завършило до последната точка. В петия сет бях пробит, след това изравних и водех с 6:3 в тайбрека, но Надал ме настигна. Да! Нищо не е приключило до края на последното разиграване“, допълни Пуй.

Снимка: Getty Images

Въпреки разочарованието от поражението поставеният под номер 4 в схемата Надал не спести суперлативи за своя съперник: „Борих се до края, до последната топка. Мачът бе равностоен. Поздравявам моя съперник, избра по-верните решения от мен. Той има пълен арсенал от удари. Неговият потенциал е за топ 10 и със сигурност в следващите години може да постигне големи успехи", каза испанецът.

Снимка: Getty Images

Следващият съперник на Пуй ще бъде сънародникът му Гаел Монфис, който победи с 6:3, 6:2, 6:3 Маркос Багдатис от Кипър и все още няма загубен сет на турнира.