на живо

Французин победи уморения Григор Димитров в Мелбърн

Българинът изигра две срещи в рамките на няколко часа

Getty Images

Григор Димитров няма да играе на полуфинал на тенис турнира "Murray River Open", който е генерална репетиция преди участието му на Откритото първенство на Австралия.

Българинът беше победен от представителя на Франция Корентен Муте във втория мач, който играе в рамките на 5 часа. 

Снимка: Getty Images

Заради заразен с коронавирус служител на един от хотелите, в които са настанени тенисистите (в това число Димитров и приятелката му Лолита Османова), всички мачове за четвъртък (4 февруари) бяха отменени, а програмата за днешния ден беше натоварена. По-рано през деня организаторите съобщиха, че всички потенциално изложени на заразата лица са дали отрицателни проби за COVID-19.

В 7:30 ч. българско време роденият в Хасково тенисист излезе на корта, за да победи австралиеца с руски корени Алексей Попирин в 3 сета. Само няколко часа по-късно той не успя да се справи с Муте и загуби с 5:7, 2:6.

Умората си каза думата, като Димитров не показа добрата си форма. Той успя да направи пробив в началото на срещата, но французинът го върна, добави още един и спечели без проблем първия сет.

Снимка: Getty Images

Във втората част Муте, който също игра по-рано, но само в два сета, беше безкомпромисен и се възползва от слабостите на българина. Резултатът беше 2:6.

Димитров вече знае името на първия си съперник за Откритото първенство на Австралия. Той ще се изправи срещу Марин Чилич в първия кръг по време на 11-ото си участие в турнира от Големия шлем на южния континент.

Снимка: Getty Images