на живо

Франк Рибери остава в "Байерн" до 2018 г.

Французинът се присъедини към "баварците" през 2007 г.

БГНЕС

Френският полузащитник Франк Рибери е удължил договора си с "Байен" Мюнхен, съобщават в официалния сайт на клуба. Футболистът ще остане при "баварците" до юни 2018 г. Досегашният му контракт изтичаше през 2017 г.

"Шест титли на Германия, пет купи на страната, трофеи от Шампионската лига, от световното клубно първенство и Суперкупа на УЕФА: Успехите на "Байерн" Мюнхен в последните години са тясно свързани с Франк Рибери. Той е ключов наш играч и любимец на публиката, така че сме много щастливи, че удължихме договорът му с още година", се казва в официалното обръщение на изпълнителния директор на "Байерн" - Карл Хайнц Румениге.

„Много съм щастлив, че ще мога да играя в клуба още една година. Този страхотен отбор и град станаха мой дом, както във футболен, така и в личен план“, коментира 33-годишният Рибери.

Преди седмица във френската преса се появиха слухове, че полузащитникът и шефовете на "Байерн" са се договорили заплатата на футболиста да бъде 14 млн. евро на година. От клуба обаче отказаха да коментират подобни слухове.

Снимка: БГНЕС

Франк Рибери премина на "Алианц Арена" през 2007 г. от "Олимпик" Марсилия. До момента той има 333 мача за "Байерн", в които е отбелязал 108 гола и е направил 164 асистенции.

Французинът подаде за попадението на Ариен Робен в 89-та минута на финала на Шампионската лига през 2013 г., с което германският тим спечели и трофея. През същата година той беше обявен за Футболист на Европа.