на живо

"Франс Футбол" облече Меси в екип на "Пари Сен Жермен"

Близо седмица преди първия осминафинален сблъсък с "Барселона" в Шампионската лига

"Барселона" се изправя срещу "Пари Сен Жермен" следващия вторник (16 февруари) в първи мач между двата тима от осминафиналите на Шампионската лига и от френския лагер започнаха с опитите за създаване на допълнително напрежение в този на каталунците. Авторитетният "Франс Футбол" провокира, поставяйки на корицата на последния си брой Лионел Меси... в екип на ПСЖ.

Изданието анализира шансовете аржентинецът да заиграе на "Парк де Пренс" от сезон 2021/22. Потърсени са специалисти, които разкриват как и при какви условия може да се стигне до договор между Ла Пулга и френския шампион.

От началото на годината две от звездите на ПСЖ - бившият съотборник на Меси в "Барселона" Неймар, както и аржентинският национал Анхел Ди Мария, коментираха пред медиите, че вратата е отворена за гения от Росарио, чийто договор изтича през лятото.

"Велики играчи като Меси винаги ще бъдат в списъка на ПСЖ, но сега не е време да говорим или мечтаем за това. Следим ситуацията изкъсо. Четири месеца са цяла вечност във футбола, особено в наше време. Ние обаче сме си резервирали място на масата", заяви пред "Франс Футбол" спортният директор на парижани Леонардо.

Спекулациите ядосаха треньора на "Барселона" Роналд Куман, който не скри разочарованието си от липсата на уважение, демонстрирана от ПСЖ. "Не ми харесва, че говорят толкова много за наш футболист", каза нидерландецът.

Самият Меси също е уморен от слуховете, пращащи го към френската столица. Досега той не е споделял с никого къде ще играе през следващия сезон. Капитанът на испанския вицешампион бе ясен - ще обяви бъдещето си след края на настоящата кампания.

Провокациите от Франция не се приемат добре и от кандидатите за президентския пост в каталунския клуб, начело с фаворита за него Жоан Лапорта.

Меси и компания можете да гледате в действие на 10 февруари (сряда) от 22:00 ч. по bTV Action, когато "Барселона" гостува на "Севиля" в първия полуфинален сблъсък между двата тима за Купата на краля. На следващия ден, със същия начален час, но по RING, супершампионът "Атлетик" Билбао приема "Леванте".