на живо

Френски фенове наръгани с нож в Барселона

Нови инциденти в Испания, две седмици след убийството на привърженик на Депортиво Ла Коруня

Getty Images/Guliver Photos

Двама привърженици на Пари Сен Жермен са били наръгани с нож, часове след края на мача между френския тим и Барселона на "Камп Ноу". Един от пострадалите все още е в болница с нараняване в областта на гърдите. Другият е бил изписан.

Първият инцидент се е случил около 23 часа в сряда вечер. Френски гражданин, който се е прибирал от стадиона, е бил атакуван на улица "Фелипе де Пас" от двама души, облечени в черни дрехи и качулки. Един от тях е използвал нож при нападението, нанасяйки дълбока рана на жертвата. Запалянкото на ПСЖ веднага е бил придружен от свои познати до болница, където все още получава лекарски грижи.

Малко по-късно вечерта на бул. "Мадрид", в близост до мястото на първия инцидент, трима младежи, присъствали на срещата между два от фаворитите за титлата от Шампионска Лига, са атакували група от французи. Един от тях също е бил наръган и е потърсил лекарска помощ, но след това е бил изписан.

Полицейските органи анализират кадрите от камерите в района на инцидентите, надявайки се да открият самоличността на извършителите.