на живо

Френският съдия на "Левски" - "Славия" пристигна у нас (ВИДЕО)

Той беше посрещнат от Георги Кабаков

Френският съдия на "Левски" - "Славия" пристигна у нас (ВИДЕО)

Френският футболен рефер Клеман Тюрпен пристигна в България! Той кацна на летище "София" ден преди да ръководи мача от Първа лига между "Левски" и "Славия".

След споразумение между родната и френската футболни федерации, беше взето решение Тюрпен, който е един от най-добрите европейски съдии, да свири среща у нас, за да може да поддържа форма. Във Франция футболното първенство беше прекратено заради пандемията от коронавирус, а той най-вероятно ще трябва да ръководи някои от оставащите мачове от европейските клубни турнири, които ще бъдат подновени през август.

На летището Тюрпен беше посрещнат от българския му колега, получавал наряди за Шампионската лига и Лига Европа - Георги Кабаков. Той не пожела да говори пред журналистите.

През сезон 2019/2020 Тюрпен ръководи три мача от груповата фаза на Шампионската лига - "Барселона" срещу "Борусия" Дортмунд (3:1), "Тотнъм" срещу "Байерн" Мюнхен (2:7), "Манчестър Сити" срещу "Шалке" (7:0). Той има опит и на световни, европейски първенства и олимпийски игри.

Тюрпен е ръководил два мача на "Лудогорец" в евротурнирите - загубата от "Валенсия" с 0:3 и от "Реал" Мадрид с 0:4.