на живо

Френско-италиански сблъсък в "Интернешънъл чемпиънс къп" (ВИДЕО)

Гледайте Интер - Пари Сен Жермен - 23:55 ч, пряко по RING

Интер започва участието си в престижния летен турнир „Интернешънъл чемпиънс къп” с мач срещу френския шампион Пари Сен Жермен. Двубоят е част от зона „САЩ и Европа ” на надпреварата и ще се играе на „Ауцен Стейдиъм” в Орегон. 

Мачът може да гледате пряко по телевизия RING от 23:55 ч.

През това лято Интер си осигури услугите на Жоао Марио, който се прибра от европейското първенство във Франция със златен медал. „Нерадзурите” умело заобиколиха правилата на УЕФА за финансов феърплей, привличайки португалския национал с трансфер на стойност 50 млн.евро чрез китайския елитен Джиансу Сунинг.

С Интер подписаха още левият бек Чанер Еркин и аржентинският плеймейкър Евер Банега, чиито договори съответно с Фенербахче и Севиля изтичаха това лято.

Интер завърши миналия сезон на четвърта позиция в Серия "А", с което си осигури място в Лига Европа. Наставникът на тима от Милано Роберто Манчини обаче не се ползва с пълната подкрепа на тифозите и клубното ръководство. Не спират спекулациите за евентуална негова смяна. Те се засилиха след изненадващото поражение с 1:2 от българския ЦСКА-София в контролен мач.

Всъщност предсезонната подготовка на Интер не върви никак добре. „Нерадзурите” победиха трудно американския Реал Солт Лейк с 2:1, последва равенство с непретенциозния австрийски Ватенс, а накрая и загубата от ЦСКА-София.

Освен бъдещето на треньора Манчини, несигурно е и това на голмайстора и капитан на „нерадзурите” Мауро Икарди. Аржентинецът е спряган за заместник на Гонсало Игуаин в Наполи.

В последните си 8 мача във всички турнири Интер е записал 3 победи, равенство и 4 загуби.

Очаква се тази вечер „нерадзурите” да излязат с почти най-доброто, с което разполагат, тъй като само трима играчи на тима от Милано играха на Евро 2016 – Едер (Италия), Марцело Брозович и Иван Перишич (Хърватия).

В лагера на Пари Сен Жермен пък тепърва ще има нови попълнения. Тимът на назначения преди месец наставник Унай Емери се раздели с доскорошния си голмайстор и лидер Златан Ибрахимович, както и с бековете Грегъри Ван дер Вил и Лука Дин. Парижани обаче привлякоха Грегож Криховяк, Томас Муние и Хатем Бен Арфа, но със сигурост ще продължат със селекцията.

Довечера френския шампион няма да може да разчита на Блес Матюиди, чиято почивка бе удължена заради участието му на Евро 2016.

В последната си контрола преди началото на „Интернешънъл чемпиънс къп” парижани надвиха с мъка Уест Бромич Албиън с 2:1. И трите гола бяха дело на играчи на френския шампион.  

Англичаните поведоха с автогол на Давид Луиш, но Пари Сен Жермен стигна до пълен обрат с попадения на Адриен Рабио и Лукас Моура.

Въпреки липсата на Златан Ибрахимович ПСЖ играе атрактивен атакуващ футбол и вярва, че отново няма да има конкуренция във френската Лига 1.

Парижани са спечелили 8 от последните си 9 мача и ще се опитат да преминат и през Интер.

Не пропускайте Интер – Пари Сен Жермен – 23:55 ч., пряко по телевизия RING.