на живо

"Фулъм" надхитри "Брентфорд" и се завърна във Висшата лига

Бившият отбор на Бербатов и Бодуров спечели най-скъпия мач за сезона

Getty Images

Бившият отбор на Бербатов и Бодуров - "Фулъм", се завърна във Висшата лига на Англия след едногодишно изгнание. "Котиджърс" победиха "Брентфорд" с 2:1 след продължения във финалния плейоф на Чемпиъншип, игран пред празните трибуни на "Уембли".

И двете попадения за тима на Скот Паркър отбеляза Джо Брайън. В 105' защитникът изненадващо стреля от пряк свободен удар при дистанция от над 35 м и хвана неподготвен вратаря Давид Рая. В 117' Брайън бе точен отново, след двойно подаване с влезлия като резерва Александър Митрович.

В края на двубоя "Брентфорд" върна един гол чрез Хенрик Далсгор, но за повече нямаше време.

Снимка: Getty Images

Победата е първа за "Фулъм" срещу "Брентфорд" през настоящата кампания. "Пчелите" спечелиха мачовете помежду им от редовния сезон с 1:0 и 2:0.

"Брентфорд" не успя да разбие прокобата и се провали в плейофите за девети път в своята история. При победа тази вечер клубът щеше да играе в елита за пръв път от 73 години.

Снимка: Getty Images

В същото време, освен че се завърна във Висшата лига само една година след изпадането си, "Фулъм" спечели най-скъпия мач за сезона. Триумфът ще донесе на "котиджърс" около 160 млн. евро в следващите три години.

Столичани се присъединяват към "Лийдс" и "Уест Бромич", които окупираха първите две места и заслужиха директна промоция във Висшата лига. От елита изпаднаха "Норич", "Уотфорд" и "Борнемут".