на живо

Футбол, муай тай, 24 шева и уволнение (ВИДЕО)

В трета дивизия на Тайланд изглежда объркаха спортовете

Тайландците винаги са били известни повече с традициите си в бойните спортове, отколкото с футболните. За това напомни инцидент от трета дивизия на местната лига. Айтсарет Нойчайбуун бе уволнен от своя "Банкок", след като разби лицето на съперник с мощен муай тай лакът като по учебник.

При 3:0 за "Норт Банкок Унивърсити" играчът трябваше да изпълни тъч, но бе препънат по пътя. Видимо раздразнен от резултата, както и от подлите действия на противника, той отвърна на провокацията.

Нойчайбуун веднага получи директен червен картон, а съдиите едва успяха да предотвратят меле между двата тима.

Потърпевшият - Супасан Руангсупанимит, бе откаран в болница. От неговия клуб съобщиха, че лекарите са направили 24 шева, за да затворят дълбоката рана на горната устна на футболиста.

Междувременно "Банкок" обяви, че Нойчайбуун е уволнен.

"Клубът взе решение да прекрати договора на играча. Искаме да поднесем извиненията си. Ще направим всичко по силите подобни неща да не се случват повече", написаха от "Банкок" в официалния си сайт.

Побойникът Нойчайбуун съжали за постъпката и използва социалните мрежи, за да поднесе извинения на противника, както и на всички свързани с вече бившия му отбор.