на живо

Футбол в Италия: Само в Рим, без фенове и медии

Местната федерация обмисля различни варианти за подновяване на сезона

Сезонът в италианската Серия "А" ще се доиграе, като всички футболни отбори ще бъдат събрани в столицата Рим и ще играят без фенове и представители на медиите по трибуните.

Това е една от идеите, които обмислят в местната федерация, според изданието "Република".

Ако тя се осъществи, всички 20 отбора трябва да преместят в Рим своите футболисти и щабове, като останалите 13 кръга трябва да се играят в рамките на 45 дни. 

Снимка: Reuters

Фенове очаквано няма да бъдат допускани на мачовете, а тренировките ще се провеждат по график на вече съществуващите в града съоръжения. 

Естествено, подобен вариант е изключително краен.

Във федерацията обсъждат също така първенството да се поднови, когато ситуацията с коронавируса в страната се нормализира, а следващата кампания да се изиграе без зимна пауза. 

За сега остава неприемлив варианта за прекратяване на първенството при сегашното класиране. Организаторите се опасяват, че такова решение би довело до претенции, включително съдебни, от страна на голяма част от клубовете.

В Италия мачове не се играят от средата на март, когато пандемията от коронавирус избухна с огромна сила в страната. Регистрираните заразени до момента са над 135 500, а смъртните случаи са над 17 000.

bTV призовава: останете си вкъщи!