на живо

Футбол за 40 милиона песос (ВИДЕО)

БГНЕС

Състезание срещу времето. В такава ситуация са изпаднали 15 момичета от Богота, които трябва да съберат 40 милиона песос, или близо 14 хил евро за участие на футболен турнир в Холандия.

Мечтата на момичетата е да играят футбол. Всички те обичат спорта и се трудят усилено, за да постигнат целта си и да отпътуват за Холандия. Това ще им даде възможност не само да играят футбол, но и да израстнат като личности.

Тренировките им са по- интензивни през последните седмици, както и кампанията им за набиране на средства, но за съжаление тя не е много успешна.

"Малко сме отчаяни, защото ни остават само 10 дни, за да съберем парите" сподели Зулай Леон.

Зулай е преодолявала и по- трудни препятствия - тя е диагностицирана с рак преди пет години, но успява да се излекува. Сега тя е част от отбора, защото иска да се изяви в спорта, който обича, заедно със своите съотборнички.

"Любимият ми вратар в Колумбия е Давид Оспина, но много харесвам и Хоуп Соло. Тя е най- добрият вратар. Искам и ще съм като нея" добави Анджи Лопес.

Анджи, вратар на отбора, с гордост показва ръкавиците, подарени й от националката на Колумбия Ванеса Кордоба, с надежда да ги използва в Холандия.

Изключително устремени, момичетата се надяват да получат необходимата финансова помощ и да полетят след мечтата си.

Вижте как се подготвят футболистките: