на живо

"Футбол за приятел" или как да помогнем докато се забавляваме

Благотворителен футболен турнир в Стара загора от 9 до 11 септември

Турнир под надслов "Футбол за приятел" се организира в Стара Загора на 9-ти, 10-ти и 11-ти септември. Целта е благотворителна - да се съберат средства за лечение на 32 годишния бивш футболист Георги Богданов, който е получил тежката диагноза рак на костите.

Турнирът е организиран от приятели на Георги с активното съдействие на групата Футболна Стара Загора. До момента участие са заявили повече от 30 отбора, а записването е до четвъртък вечер.

Обявена е такса за участие по 10 лева на човек, а край игрищата ще бъдат разположени кутии за дарения. Мачовете ще се играят на терените на "Езиковата" и "Пощата".

Освен футболния турнир организаторите са планирали и търг за футболни артикули. Само за първите 24 часа от обявяването на инициативата вече са събрани над 140 фланелки и други футболни атрибути.

Активно участие в каузата вземат националния футболист: Ивелин Попов, футболните отбори от Стара Загора, спортните дейци в града и други.

Сред артикулите, които ще бъдат разиграни на търг са: фланелка на Христо Стоичков с автограф на "Камата", фланелка на "Реал" Мадрид с автограф на Кристиано Роналдо, ръкавици на Владислав Стоянов, фланелки с автографи на ЦСКА, "Левски", "Ботев" Пд, "Локомотив" Пд и други отбори. Организаторите очакват да получат подкрепа от Стилиян Петров.

Георги Богданов започва да тренира лека атлетика и още като дете взима първите си трофеи - републикански шампион на 3000 метра. Впоследствие се занимава с футбол, където с отбора на Локомотив 101 (София) печели всичко, което може да бъде спечелено  (ученически първенства, шампионати, купи на България, турнири "Котков" и мн др.).

Ако желаете да подкрепите Георги в битката му с болестта, можете да се включите във футболния турнир или да го посетите. Дарения се приемат и на банковата му сметка:

ГЕОРГИ ПЕТРОВ БОГДАНОВ
IBAN: BG65STSA93000023838222
BIC code / STSABGSF

Жребият за мачовете ще се тегли в четвъртък от 20:00ч, а самите те започват в петък от 17:00ч.

Записването за турнира става на фейсбук страницата Футболна "Стара Загора".

Търгът за футболните артикули ще бъде организиран до края на месеца, а плановете са той да се проведе онлайн.