на живо

"Футболът ме спаси": Амал Пелегрино и пътят от дъното до евротурнирите (ВИДЕО)

Гледайте ЦСКА - "Бодьо Глимт" пряко по bTV Action от 19:00 ч. днес (30 септември)

"Футболът ме спаси": Амал Пелегрино и пътят от дъното до евротурнирите (ВИДЕО)

Да се измъкнеш от дъното. С помощта на футболната топка. Да, съществуват такива хора. И един от тях днес (30 септември) ще се изправи срещу ЦСКА в мач от груповата фаза на Лигата на конференциите - звездата на норвежкия "Бодьо Глимт" Амал Пелегрино.

Мача може да гледате пряко по bTV Action от 19:45 ч. днес (30 септември). Коментарното студио преди двубоя започва точно в 19:00 ч.!

Пелегрино не е от онези много перспективните, които веднага изпъкват. На 21 години Амал все още играе в четвърта дивизия на Норвегия. Той е роден в страната, а родителите му са от Танзания. Пелегрини расне в бедно семейство с още трима по-малки братя. Баща му ги напуска, когато децата са много малки. Като най-възрастен Амал трябва да работи, за да помага на майка си. 

Снимка: Instagram

И все пак той не се отказва от футбола и от мечтите си.

"Като малък казвах „Няма да ходя на училище, защото аз ще стана футболист“. Да имам възможност да правиш това, което обичаш най-много, е сбъдната мечта", казва Пегрини пред bTV.

Снимка: Instagram

Амал е толкова обсебен от футбола, че го наказват да не посещава тренировки, докато не започне да учи. Разочарованията в живота му не свършват до тук

В последствие той се обгражда с грешните хора и днес признава, че ако не е бил футболът, по всяка вероятност е щял да завърши в затвора.

Снимка: Instagram

"Футболът ме спаси. Не знам къде бих бил в момента без футбола. Този спорт помогна много не само на мен, но и на мои приятели. Да бъда част от отбор, да имам зад гърба си треньори е много важно за всеки, който не е имал нормална атмосфера вкъщи и тежко детство. Футболът ми е помогнал толкова много. Много съм жертвал, за да стигна дотук, затова сега да играя на това ниво, в такива мачове е нещо изключително за мен", разказва още той.

Снимка: Instagram

Днес Пелегрино е една от големите звезди на норвежкия шампион и един от най-уважаваните футболисти в страната.

Той ще бъде на терена за своя "Бодьо Глимт" по време на гостуването на ЦСКА днес (30 септември). Мача може да гледате пряко по bTV Action от 19:00 ч.!