на живо

Футболът в Благоевград отвори нова страница (ВИДЕО)

Женският отбор на "Пирин" дебютира в първенството тази есен

Футболът в Благоевград отвори нова страница (ВИДЕО)

Благоевград винаги е произвеждал футболни таланти при мъжете. Името, което винаги изкача в съзнанието ни е на Димитър Бербатов и това е нормално. След множество възходи и падения през последните години, мъжкият футбол в Благоевград е близо до възраждането си. В същото време в "Пирин" отварят нова страница в своята история. През есента "Пирин Лейдис" ще направят дебют в женското първенство, а в Благоевград ще могат да се радват на новосформирания тим.

След проливния дъжд, който се изсипа в последната нощ, от "Пирин Лейдис" се надяват да им върви по вода в новото предизвикателство. Още със стартирането на амбициозния проект и идването на новия собственик "Емирейтс Уелт", президентът на клуба Ива Уорън заяви, че един от приоритетите е основаването на женски футболен отбор, който да бъде фактор в първенството при дамите. Начело на тима е северноирландският треньор Стивън Хамилтън, а момичетата, на които може да разчита, са на възраст между 14 и 24 години.

"Ще гледаме да уредим още една-две контроли, за да можем да си сверим часовника... В "Пирин" се случиха много добри неща, абсолютно всеки работи, за да се случват. Наистина много се влага, условията са чудесни, очакват ни успехи – може би. Аз силно се надявам да имаме съмишленици в тази посока, женският футбол да върви.“, сподели помощник-треньорът на тима Бети Баракова

Част от момичетата вече имат професионални договори - нещо необичайно за българския женски футбол.

"Смея да твърдя, че можем да се издържаме с нашите заплати, които получаваме. Всяко едно момиче трябва да се старае за чужбина.", споделя една от състезателките - Лилия Бирова.

Всяко едно момиче е водено от любовта към любимата игра и всяка една от тях крие различна история зад себе си. Футболистка, студентка по педагогика, радиоводещ и любител на рисуването. Всичко това е 21-годишната Полина Ръсина.

"Като ме погледнат отстрани и на всеки първата му реакция е – ти не може да си футболистка, ти не приличаш. Намирам мотивацията на терена, за да се справям добре, намирам мотивацията и в рисуването. Обичам да опитвам нови и нови неща и се справям, въпреки че се изморявам доста. За мен това е нещо ново и непознато в този отбор – да се сработим с толкова голям щаб – да имаме старши треньор, помощник-треньор. Като цяло съм такова мъжко момиче, играех в детски мъжки отбор и оттам тръгнаха нещата.", споделя Ръсина.

"Пирин Лейдис" си поставят амбициозни цели - титлата в България и участие в Шампионската лига.