на живо

Футболът във Франция се завръща с два финала?

В една от най-засегнатите от коронавирус страни обмислят да подновят мачовете през юни

Футболната федерация на Франция обмисля план за завръщане на този спорт по стадионите. Пред ESPN президентът на централата Ноел Льо Грае заяви, че се обсъжда вариант през юни да се изиграят два финала.

Според него между 13 и 20 юни може да бъде определен носителят на Купата на Франция. За финала се класираха "Пари Сен Жермен" и "Сент Етиен". 

Три дни по-късно може да се изиграе финалът на турнира за Купата на лигата. За този трофей ще се борят отново "Пари Сен Жермен", но този път срещу "Олимпик" Лион.

Снимка: Twitter

Според Льо Грае именно определянето на шампиони ще бъде красноречиво послание към феновете в страната, в която има над 159 800 регистрирани заразени с коронавирус и 22 200 жертви.

"Все още не се знае кога ще рестартираме шампионата, но може да променим календара и първо да се изиграят финалите. Не са ми отказали все още това предложение, така че за сега го считам за възможно", заяви Льо Грае. 

От федерацията предложиха 17 юни като дата, на която да започне доиграването на сезон 2019/2020. Крайната дума за това обаче има правителството.

"Трябва ситуацията да се нормализира и тогава да подновим първенството. То е приоритет, според УЕФА", коментира президентът на френската федерация.

Във Франция футбол не се играе от средата на март месец, когато броят на заразени с коронавирус започна да нараства.

bTV призовава: останете си вкъщи!