на живо

Футболен маниак води жена си на меден месец в България заради "Несебър"

Из архивите на феновете на "Football Manager"

Футболните фенове се славят със своята безгранична любов, но когато сляпата им привързаност получи естествено продължение в компютърни игри като "Football Мanager" нещата може да ескалират. Но не непременно в лошия смисъл на думата.

През последните години компютърната симулация набира все по-голяма популярност, а има и клубове, които открито признават, че използват данните от нея, за да търсят таланти.

Забавните случки с вманиачените по играта не са една и две. Веднъж Тони Джеймисън - бивш преподавател в колеж и настоящ комедиант, взима лаптопа си на сватба, за да "завърши" навреме трансферния прозорец, пише изданието Sportbible.

"Предположих, че ще мога да се измъкна за малко преди да започне диското, тъй като няма да имат нужда от мен. Взех бутилка вино и се върнах в хотелската си стая, за да продължа по план с играта", споделя преди време той.

20-годишният Джейми Тауърс пък решава да отпразнува спечелването на шотландското първенство с "Хамилтън Академикъл" като пуска червен дим през прозореца на спалнята си.

22-годишният сърбин Андрей Павлович от Белград получава реално предложение за работа от ФК "Бежания", след като изпраща на отбора списък с постиженията си във "Football Мanager", тъй като e "нещо като легенда" в тези среди.

Понякога играта те кара да взимаш важни решения, или да направиш някоя саможертва. Както при Тим Пайк, който убеждава жена си да прекарат медения си месец в България, за да може да посети "Несебър" - отбора, който менажира във виртуалния свят.

В книгата "Football Manager Stole My Life" Тим разказва невероятната история на медения си месец в България. "С бъдещата ми жена бяхме избрали дата за сватбата - 08-08-08. След това трябваше да отидем на меден месец.", пише Тим.

"Тя търсеше почивки в Испания, Гърция или Португалия, и аз бях съгласен. Но когато настъпи съдбоносният ден започнах бета-тестове на българската лига за "Football Manager". Избрах си отбор на случаен принцип. Този тим промени цялостната концепция за ваканцията. Този тим беше "Несебър", състезаващ се във второто ниво на България."

"Допадна ми и започнах да следя и реалните резултати на отбора. Стана ми любопитно и реших да разгледам цените на почивките в България. Научих за курорта "Слънчев бряг", намиращ се в непосредствена близост до футболния стадион на "Несебър", а цените бяха отлични. Можех ли да убедя бъдещата си съпруга?"

"Да, успях. Две седмици "ол инклузив" ни излизаха по-евтино от една седмица с половин храноден във всяка една от другите дестинации. Така че беше решено. На 5 септември 2008-а летях за България. Остана да намеря начин да отида да гледам на живо "Несебър".

"Една седмица след началото на медения месец ми се откри и такава възможност. Сприятелихме се с нови хора там и момичетата искаха да се отделят, за да прекарат малко време по женски. Убедих мъжете да отидем на мач. Въпреки че жена ми знаеше, че отиваме на мач, до този ден тя не подозираше, че съм избрал България заради футболния тим, който играеше там.", разказва Тим Пайк.