на живо

Футболен треньор отрича да е насилвал ученик

Делото срещу Бари Бенел тръгва на 20 януари

Бившият футболен треньор Бари Бенел пледира "невинен" по обвинението в осем сексуални посегателство срещу състезател в ученическа възраст. Престъпленията са извършени в периода между 1981 и 1985 г., когато жертвата все още не е била навършила 15 години. 

Според неофициална информация става дума за Анди Удуърд, който днес е на 43 години. По онова време той е бил сред големите таланти в школата на "Крю Аликзандра". Впоследствие обаче кариерата му тръгва надолу и преминава през отбори като "Бери", "Шефийлд Юнайтед", "Скънторп", "Халифакс"...

В единия от случаите посегателството е извършено по време на лагер, а в други два - в Нантуич, Честър. През ноември следователите иззеха доказателствен материал от дома на Бенел. Делото трябва да тръгне на 20 март. Дотогава обвиняевият ще остане в ареста. По време на 21-минутното заседание съдебният състав изслуша общо седем свидетели.

(Скандалът със сексуалното насилие в английския футбол се разрази през декември. Над 350 души подадоха сигнал на специално разкрита телефонна линия. Повечето случаи са от миналия век.