на живо

Футболист играе с маска, за да предпази семейството си от коронавируса (ВИДЕО)

Хондурасецът Джери Бенгтсон предизвика дискусия в социалните мрежи

Нападателят на хондураския "Олимпия" Джери Бенгтсон е първият футболист, носещ предпазна маска по време на мач! Ветеранът, който е капитан на тима, игра с такава срещу "Монреал Импакт" в двубой от Шампионската лига на КОНКАКАФ.

Маската не попречи на 33-годишния Бенгтсон да помогне на "Олимпия" да се класира за полуфиналите в турнира. Тимът му загуби с 0:1 у дома, но елиминира съперника, воден от легендата Тиери Анри, благодарение на успеха с 2:1 в първата среща.

"Странно е, защото единствено той играе с маска, при това не само днес, а и в мачовете от първенството. Не му създава проблеми, бележи голове.", коментира треньорът на "Олимпия" Педро Трольо.

Според медиите в Хондурас, Бенгтсон носи маска, за да предпази семейството си от заразяване с коронавируса, превърнал се в пандемия.

Действията на Бенгтсон предизвикаха дискусия в социалните мрежи. Мненията варират. Има критики към "Олимпия", свързани с твърденията, че маската пречи на дишането при професионалните атлети и съответно може да им навреди.

Други се подиграват, че играчът е прекалено притеснен, а няма причина за това, тъй като футболистите дават проби за COVID-19, след което вземат участие в мачовете, само ако те са отрицателни.

Трети обаче хвалят Бенгтсон за избора му да пренебрегне комфорта си, поставяйки здравето на своето семейство над всичко.

"Аз се потя като прасе по време на тренировка. Маската подгизва. Ако играех в Хондурас, това щеше да е като мъчение. Този човек е звяр!... Щом той може да носи маска по време на мач, никой от нас няма извинение да не го прави в ежедневието!", пишат феновете.

Дали и други професионални футболисти ще последват примера на Бенгтсон? Предстои да видим!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TUDN USA (@tudnusa)