на живо

Футболист на "Арсенал" предизвика Юсейн Болт на спринт

"Очаквам обаждане от Ямайка", заяви Ектор Белерин

Getty Images

Малко са хората, които ще си позволят да отправят предизвикателство към деветкратния олимпийски шампион на 100 м, 200 м и щафета 4Х100 м - Юсейн Болт. Един от смелчаците е защитникът на "Арсенал" Ектор Белерин.

Испанецът се слави като един от най-бързите футболисти в момента. През 2015 г. той се похвали, че е подобрил рекорда на съотборника си Тео Уолкът в спринта на 40 м.

Белерин вече отправи своето предизвикателство към световния рекордьор, а запитан дали състезанието ще се състои отговори шеговито: "Не трябва да питате мен. И аз очаквам обаждане от Ямайка".

Футболистът разкри, че Болт се е съгласил да застане на старта срещу него и е обещал да се обади след участието си на олимпийските игри в Бразилия.

Снимка: Getty Images

"В "Арсенал" сме се събрали доста спринтьори. Това ни помага много на терена. Алекс Чембърлейн винаги казва, че иска да се пробва срещу мен и Тео Уолкът, но до сега не си се е отдала възможност", разкрива Белерин.

Колко бърз е "Арсенал", българските фенове ще могат да видят в мачовете от груповата фаза на Шампионската лига срещу "Лудогорец". Всички срещи ще бъдат излъчени пряко в ефирите на bTV Media Group.