на живо

Футболист на "Брюж" отпадна от групата, защото някой му седна на мястото

Еманюел Денис отказал да седне на друга седалка в автобуса на тима

Getty Images

В настоящата ситуация футболните отбори все по-често имат проблеми с окомплектоването на групите си за мачовете. И въпреки това има тимове, които не правят компромиси. Дори в ситуация на пандемия. 

В "Брюж" решиха, че нямат нужда от 23-годишния нападател Еманюел Денис за гостуването на "Борусия" Дортмунд от груповата фаза на Шампионската лига. Въпреки че той е здрав, а тестът му коронавирус - отрицателен.

Снимка: Getty Images

Причината е проблем с дисциплината. Оказва се, че роденият в Нигерия футболист много трудно се отказва от... своето място в автобуса. След последната тренировка на "Брюж" преди заминаването за Германия, нападателят се качил в рейса, но някой от съотборниците му вече бил заел обичайното място, на което седи. Според вестник "Het Laatste Nieuws", последвали обиди и скандал, а Денис демонстративно слязъл от автобуса.

И също толкова демонстративно не бил вписан сред избраниците на треньора на "Брюж" Филип Клеман за срещата с "Борусия" днес (24 ноември). Специалистът обясни решението си с лошата дисциплина на Денис, но не даде подробности за случката.

Снимка: Getty Images

Нападателят пристигна в белгийския тим през 2017 г. от "Зоря" Луганск. В момента той е с наднормено тегло и не е вкарал нито един гол в седемте мача, в които е участвал.

През миналата кампания обаче Денис впечатли с 8 гола в 25 срещи. Две от попаденията му бяха във вратата на "Реал" Мадрид при равенството 2:2 в груповата фаза на Шампионската лига.

През лятото се заговори за интерес към него от "Борусия" Дортмунд и дори "Манчестър Юнайтед".