на живо

Футболист на "Юнайтед" едва не загубил крака си

Останаха ми два ужасяващи белега, призна Люк Шоу

Защитникът на "Манчестър Юнайтед" Люк Шоу едва не загубил крака си след ужасяващата контузия през 2015 г. 23-годишният футболист пострада при загубата с 1:2 от ПСВ Айндховен в Шампионската лига, а кракът му бе счупен на две места. Тази седмица той отново получи повиквателна за националния отбор на Англия за двубоите с Испания и Швейцария.

"Ще излъжа, ако кажа, че не съм мислил за прекратяване на кариерата. Получих куп усложнения на онази травма и ми бе наистина трудно. Досега не съм го споделял, но бях близо до това да загубя крака си. Дори и аз не знаех за тази опасност, а докторите ми признаха шест месеца по-късно. Не ми е лесно да говоря за това, но имам два ужасни белега. Важното е, че вече го преодолях и десният ми крак си е както преди", сподели Шоу.

През юни 2014 г. той се превърна в един от най-скъпите тийнейджъри в света, като едва 18-годишен премина от "Саутхемптън" в "Манчестър Юнайтед" за 27 милиона паунда. Бранителят записа едва 17 двубоя в двата сезона след тежката контузия, но от началото на настоящата кампания изигра всяка минута в четирите двубоя на "червените дяволи".