на живо

Футболист на мистериозния Джо Диксън: Не съм имал проблеми със заплатата

Близък до евентуалния нов собственик на "Левски" говори пред bTV

Футболист на мистериозния Джо Диксън: Не съм имал проблеми със заплатата

Мистерията около евентуалния нов собственик на "Левски" продължава! 31-годишният Джо Диксън запазва мълчание, от стадион "Георги Аспарухов" също не коментират!

За британеца се знае, че е бил на неуспешни проби в ЦСКА като футболист, управлява две регистрирани във Великобритания компании със скромни активи и е главен акционер в осмодивизионния английски клуб "Стейнс Таун".

Пред bTV един от футболистите в тима - Джошуа Лутър, вече заяви, че не е получавал обещаната от Диксън заплата. Негов съотборник обаче сподели различна гледна точка.

"Никога не съм имал проблем с моята заплата. Дори не съм чувал оплаквания от никой от съотборниците ми. Това не е тема, която дискутираме помежду си", заяви Че Крабендам.

Той разкри, че е приближен до Диксън и двамата са в приятелски отношения. Но уточни, че част от съотборниците му не са имали тази чест.

"Много разговори съм имал с него. Понякога си пишем съобщения. Близък съм с него. Добър начин на описание за него е "призрак" (б.а. - дума, която използвана от Джошуа Лутър). Вярно е, че някои от тима не го познават и не са го виждали. Аз обаче съм чувал само хубави неща за него", категоричен е Крабендам.

Точно преди седмица - на 24 май, навръх 107-ия рожден ден на "Левски", мажоритарният собственик Наско Сираков заяви, че "сините" ще имат нов собственик - бизнесмен от Англия, който не е свързан с политически фигури у нас. Очакваше се сделката да бъде факт до края на изминалата седмица.

Сираков сподели, че целта на новия мажоритарен собственик е да стабилизира финансово клуба и да построи модерен стадион. "Сините" са в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато финансовата си подкрепа за "Левски" оттегли основния спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. От тогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове, а лицензът за участие в Първа лига през следващия сезон е застрашен.

Снимка: Lap.bg