на живо

Футболист на "Порто" изуми, никой не знае на колко години е

Последно - 27, 31 или 33?

Любопитна ситуация в един от грандовете на португалския футбол! "Порто" няма да поднови договора на защитника Шансел Мбемба, тъй като... не знае истинската му възраст. Оказва се, че той е лъгал за годините си през цялата си кариера.

За Мбемба, който носи екипа на английския елитен "Нюкасъл" между 2015 и 2018 г., се смяташе, че е на 27. Според португалските медии обаче играчът е казал на свои близки, че е роден през 1991 г., т.е. би трябвало да е на 31.

В момента футболистът има три рождени дни, а най-ранната - през август 1988 г. го прави на 33.

Мбемба се подложи на костни тестове по време на престоя си в Англия, като тогава те показаха, че е роден през 1994 г., както и твърдеше. Но новите информации по темата пораждат съмнения и от "Порто" нямат намерение да рискуват.

"Роднините и приятелите ми - всички, които ме познават, знаят, че съм роден на 8 август 1994 г. В Африка, когато някой е успешен, опитват да провалят кариерата му.", коментира Мбемба.

Бранителят вече бе хванат в измама веднъж - излъга за възрастта си през 2012 г., подмладявайки се с 3 години, за да може да вземе участие в олимпийските игри с националния тим на Конго.

Мбемба има 7 гола и една асистенция в 116 мача за "Порто" откакто премина на "До Драгао" от "Нюкасъл" през юли 2018 г. с трансфер на стойност малко над 4.5 млн. евро.