на живо

Футболист на "Реал" Мадрид наруши карантината и вбеси Сърбия

Лука Йович може да си навлече сериозни неприятности

Нападателят на "Реал" Мадрид Лука Йович реши да не спази разпоредбите в Кралския клуб и се прибра в родната Сърбия. Причината е рожденият ден на неговата половинка.

Йович може да си навлече сериозни неприятности. В Сърбия искат играчът да бъде съден, след като се е прибрал, а по този начин е нарушил правилата за изолация в ситуацията на пандемия.

Още преди седмица целият отбор на "Реал" бе поставен под карантина, но Йович не я е спазил.

Действията му бяха сериозно разкритикувани от министър-председателя на западната ни съседка Ана Бърнабич.

"Имаме негативни примери в лицето на нашите футболни звезди, които пренебрегват самоизолацията след завръщането си у дома", казва тя без да посочва конкретни имена.

Бърнабич и други лидери призоваха всички сръбски граждани да се въздържат от прибиране у дома, ако е възможно, за да ограничат разпространението на вируса.

Медиите в Сърбия пък строго осъждат постъпката на Йович, който е напуснал Испания въпреки всички предупреждения.

Няколко часа след появяването на тази новина, Йович сподели съобщение в "Инстаграм", в което твърди, че е получил разрешение от медицинското лице на "Реал" Мадрид да пътува до родината си.

22-годишният нападател на "белите" може да бъде изправен пред дисциплинарно наказание, както от клуба си, така и от своята страна за нарушаване на карантинния ред.

bTV призовава: останете си вкъщи!