на живо

Футболистът Осама Винладен, чийто брат се казва Саддам Хюсеин

Сестра им пък е щяла да бъде кръстена на Джордж Буш

Пълното му име е Осама Винладен Хименес Лопес. Той е от Перу и се прочу, след като бе извикан в юношеския тим на родината си.

Името на 18-годишния футболист получи сериозно внимание в редица западни медии, тъй като на испански "в" се произнася "б". А ние сме убедени, че той безспорно би спечелил приза за най-лошо име в съвременния спорт.

Миналата седмица Осама Винладен подписа договор с втородивизионния перуански тим "Унион Комерсио", а обявяването на трансфера бе с негова снимка и изписване на името му. Постът моментално се превърна в хит в социалните мрежи.

В интервю Осама Винладен обясни, че баща му решил да го кръсти на бившия лидер на терористичната организация Ал Кайда. Брат му също има доста необичайно име.

"Моят брат се казва Саддам Хюсеин, а баща ни е искал третото дете да се казва Джордж Буш, но се оказало, че е момиче", споделя футболистът.

"Когато Осама бин Ладен сваля кулите близнаци, името е било по новините. Аз съм роден на 7 октомври 2002 г. Няма други хора, които да се наричат по този начин. На тениската ми пише Осама. Мислел съм за промяна на името си, но вече съм спокоен", добавя младокът.

"Мисля, че има един човек в Перу, който се казва Хитлер. Исус е спасил света, но има хора с това име, които вършат лоши неща. Само защото има Осама, който е убивал, не мисля, че трябва да има закон за това име. Но виждам, че то предизвиква много внимание.", казва още футболистът.